Hola, somos dos componentes de este blog, Josep Peris y Adria Nicolás de 2do Bachillerato A y acontinuación os vamos a dejar aquí , un trabajo, más que un trabajo consiste en una actualización de Descartes, es decir, un ejercicio que forma parte del examen de la PAU, el tema que hemos elegido para actualizar es el de “Descartes y el escepticismo”.
Esperemos que os pueda ayudar. Suerte amig@s!
¿Descartes y el escepticismo?
El escepticismo, fue un saber filosófico que se
inició en el siglo III a.C. por Pirrón de Elis, un filosofo griego que estaba
considerado como el primer filósofo escéptico, este saber filosófico mantenía
que la razón estaba incapacitada para poder llegar a conocer el carácter de la
realidad. Podemos decir que dentro del escepticismo existían dos tipos
diferentes, como eran el escepticismo radical pirrónico, que era la oposición
al escepticismo "metódico".
Para terminar, como conclusión, podemos afirmar que René Descartes tenía una cierta mesura de un escepticismo "métodico". Es decir, el escepticismo "metódico" defendido por Descartes, tenía como objetivo superar el escepticismo radical pirrónico.
Aquí os dejamos un video, para aclarar en que consistía el escepticismo, los esceptícos que habían, etc...
L'exercici ha de ser revisat necessàriament. No es pot començar afirmant que no es sap la relació encara que és cert com demostra el que heu escrit. Es un exercici ben fàcil i amb contingut que són fins i tot de primer per no fer un exercici de qualitat. Hi ha errors molt grans i no interessen les dades biogràfiques ni històriques, sinó simplement que aclariu els tipus d'escepticisme i quin és el que defensa Descartes.
ResponderEliminarAbans del 25 d'abril ha d'estar revisat doncs és insuficient.
Certament, no hi ha comentaris sobre la segona correcció, però és ben pobre el que aporteu i sobre tot fals. El dubte metòdic no fa excepció del jo pensant, més bé tot el contrari, posa en dubte totes les facultats humanes per tal de tenir certesa d'una veritat el jo. Caldria explicar millor les característiques del dubte metòdic o escepticisme cartesià.
ResponderEliminarUna frase com aquesta al final ..."René Descartes tenía una cierta mesura de un escepticismo "métodico". " denota la cura i deteniment amb què heu fet l'exercici, xics.